Besök vår mobilsida »

Eketorpsborg

2013 / 01 / 20

www.eketorp.se
Eketorps borg är en helt utgrävd fornborg där muren och husen har återskapats direkt på fornlämningen. Både barn och vuxna kan under sommarsäsongen prova på en mängd aktiviteter som både är roliga och lärorika såsom bågskytte, kungsridning, olika hantverk,medeltida spel och lekar, brödbakning, med mera.
Brunnen mitt på gården, uppmärksammades av Linné den 8 juni 1741, har funnits där sedan borgens äldsta period och ger fortfarande vatten. Museet presenterar ett urval av den enorma mängden (ca 26 000) föremål som påträffades i samband med utgrävningarna.
Välkommen in i bostadshus och verkstäder, titta och prova på olika föremål som användes för hantverk och i hushållen. Tamdjur strövar omkring och människor i olika sysslor hjälper till att göra historia levande. Datum för våra evenemang hittar du under fliken evenemang.


BOSTAD & LOKALFÖRMEDLING
Meny