Besök vår mobilsida »

ATT GÖRA PÅ ÖLAND

2019 / 04 / 03

Några Länkar :

Gillberga Stenbrott

Kackelstugan

handlaiborgholm

 

 

 

Öland på Cykel

2019 / 04 / 03

Upptäck Öland på cykel

En tur på cykeln en naturskön upplevelse på Öland. De stora skillnaderna mellan norr och söder och den vackra Mittlandsskogen där emellan inbjuder till nya intryck varje kilometer. Att cykla genom Öland ger dig även möjligheten till att koppla av, njuta av naturen och samla ny energi. Valet är alltid ditt, så ta med campingutrustningen eller välj att bo på något av öns alla bed and breakfast och hotell och upplev solen och vindarnas ö.

För mer information och för cykelkarta mm:

https://www.oland.se/sv/cykla

 

Ekerum

2015 / 10 / 20

www.ekerum.com/

Ekerum Resort Öland är en av Sveriges mest kompletta anläggningar för boende, konferens, mat & dryck, sport, spa, hälsa, evenemang och återhämtning. Golfälskare, MTB förare eller inte, familj eller par, här finns något för alla. En vistelse på Ekerum Resort Öland garanterar dig avkoppling och återhämtning sommar som vinter.

Öland Spirar

2013 / 01 / 22

www.olandspirar.se
Just när Öland är som allra vackrast med orkideér och fågelsångbjuder vi in dig till en helg fylld med avkoppling och inspiration.
Öland med sina självklara värden i landskapet som t ex Världsarvet på södra Öland, strandängar och stenkust är upplevelser du inte hittar någon annanstans.

Runt om på ön finns aktiviteter förknippade med trädgård, konst och uteliv. Ett stort engagemang bland ölänningarna har redan första året skapat ett brett utbud av spännande platser och människor att besöka.

 

 

Victoria dagen

2013 / 01 / 21

www.victoriadagen.se
Victoriadagen firas i Sverige den 14 Juli, på den svenska kronprinsessans födelsedag på Sollidens slott på Öland. Victoriadagen är benämningen på den folkfest som i kungafamiljens närvaro äger rum på Borgholms idrottsplats. Ansvarig för arrangemanget är Ölandsprofilen Kay Wiestål. På Victoriadagen utdelas sedan 1979 Victoriastipendiet, för framgångsrika svenska sportprestationer.

Ölands Skördefest

2013 / 01 / 20

www.skordefest.nu
Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlarårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter. Ölands Skördefest har något för alla.Ölands Skördefest bjuder på över 900 olika evenemang och aktiviteter från södra till norra udden.Snart sagt varje ölänning, från 6-90 år, är på ett eller annat sätta engagerad i festligheterna.Invigning i Årets Ölandsby, utdelning av Gyllene Pumpan, press, radio och TV är på plats, blickarna riktas mot Öland, nya Årets Ölandsby utses, barnen ritar och målar skördemotiv, krogarna erbjuder skördefestmenyer, bönder och odlare öppnar visthusbodarna, får och folk samlas i Borgholms slott, fyrverkerier flammar, kroppkakor kokas, Solliden tar emot i kunglig höstskrud, Kårehamn bjuder på fiskfestival, hotellrum och stugor fylls, husbilar rullar över bron.

Borgholms Slottsruin

2013 / 01 / 20

www.borgholmsslott.se
Borgholms Slott ”Nordens skönaste ruin” hör till de byggnadsverk som väl knappast lämnar någon besökare oberörd. Dess storlek är överväldigande och läget fascinerande. Sällan har natur och arkitektur smält samman till en sådan enhet som här och denna enhet blev bara ytterligare framhävd, när slottet år 1806 härjades av en stor brand och det endast blev kalkstensmurarnas nakna former kvar av all den forna härligheten.Borgholms Slott idag är ruinen av det storslagna barockpalats som Karl X Gustav byggde här vid mitten av 1600-talet. Han är den ende av Sveriges kungar som bott sammanhängande någon längre tid på slottet.Idag är Borgholms Slott ett av regionens största turistmål som på ett unikt sätt ger oss en vandring i svensk, nordisk och europeisk historia som sträcker sig över 900 år! Borgholms Slott är en del av vårt gemensamma kulturarv och förvaltas av Statens fastighetsverk. Borgholms kommun ansvarar för verksamheten på slottet.

Solliden

2013 / 01 / 20

www.sollidensslott.se
“Välkommen och njut av Sollidens vackra parker med dess prunkande blommor, träd och buskar.
Solliden är ett stycke kulturarv som jag känner mycket varmt för. Det byggdes av min farfars mor, drottning Victoria,
och stod färdigt 1906. När min farfars far, Gustav V, gick bort år 1950, fick jag ärva slottet. Min ambition är att
förvalta Solliden så att kommande generationer också får uppleva denna unika miljö.”

  – Carl Gustaf –

 

Eketorpsborg

2013 / 01 / 20

www.eketorp.se
Eketorps borg är en helt utgrävd fornborg där muren och husen har återskapats direkt på fornlämningen. Både barn och vuxna kan under sommarsäsongen prova på en mängd aktiviteter som både är roliga och lärorika såsom bågskytte, kungsridning, olika hantverk,medeltida spel och lekar, brödbakning, med mera.
Brunnen mitt på gården, uppmärksammades av Linné den 8 juni 1741, har funnits där sedan borgens äldsta period och ger fortfarande vatten. Museet presenterar ett urval av den enorma mängden (ca 26 000) föremål som påträffades i samband med utgrävningarna.
Välkommen in i bostadshus och verkstäder, titta och prova på olika föremål som användes för hantverk och i hushållen. Tamdjur strövar omkring och människor i olika sysslor hjälper till att göra historia levande. Datum för våra evenemang hittar du under fliken evenemang.


Badplatser på Öland

2013 / 01 / 19

 

 

01.Grankullavik               02.Byxelkrok               03.Tokenäs
04.Homrevet                   05.Fagerrör                 06.Lyckesand
07.Bösa Sand                  08.Bödagården           09.Kyrketorp
10.Böda Hamn                11.Byrum Sandvik      12.Löttorps Camping
13.Sonjas Camping         14.Åkerbo simhall      15.Nybybadet
16.Sandvik                       17.Djupvik                    18.Äleklinta
19.Kårehamn                   20.Lundegård              21.Klintagården

22.Klinta                           23.Gröndal                    24.Grönhag
25.Köpingbaden             26.Blå Rör                     27.Sjöstugan
28.Kapelludden              28.Borgh-Badhus         29.Borgh-Gästhamn
30.Mellösa                       31.Ekerum                     32.Stora Rör

33.Ispeudde                    34.Lökenäs                    35.Bjärby
36.Saxnäs                         37.Möllstorp                 38.Talludden
39.Granudden                40.Eriksöre                     41.Bläsinge
42.Sandbyborg               43.Haga park                  44.Kleva
45.Kalvhagen                   46.Mörbyl-Hamn           47.Stenåsabadet
48.Västerstad                   49.Seby                          50.Näsby

 

”Det blir en dag på stranden
Morgnarna drar förbi
Vi sjunker ner I sanden
Låter dagen få bli som den blir
Det kanske blir en lunch I skuggan
En siesta, vad vet jag?
Det blir säkert ändrade planer
Hur som helst, det blir nog bra”

En Dag På Stranden / Tomas Ledin

Kommun information

2013 / 01 / 18

www.borgholm.se
Borgholms kommun omfattar norra delen av Öland. Centralorter är Borgholm och Löttorp. De största näringsgrenarna i kommunen är besöksnäringen och lantbruket. En kombination som ger tillväxtförutsättningar för framtiden och möjliggör det unika öppna betade natur- och kulturlandskapet. Borgholms kommun har drygt 10 600 åretruntboende invånare och över 2 miljoner besökare varje år. Nyckelorden i kommunens visionsarbete är

Attraktiva-Kreativa-Hållbara-Företagsamma Borgholms kommun.

 

BOSTAD & LOKALFÖRMEDLING
Meny